Om KFUM DISTRIKT SYD
och KFUM/YMCA/Historia

KFUM Distrikt Syd » Om Oss » Om KFUM DISTRIKT SYD och KFUM/YMCA/Historia

VÅR HISTORIA

KFUM
KFUM är världens äldsta ungdomsrörelse. Organisationen grundades i London 1844 av en ung affärsanställd man, George Williams. På bara några år blev rörelsen känd över hela England. Idén spred sig och snart växte KFUM även i Europa och i USA. På världsutställningen i Paris 1855 bildades KFUM:s världsförbund. 1884 bildades KFUM i Sverige.

KFUK
1855, samma år som KFUM:s världsförbund bildades, bildade Emma Robarts och Mary Jane Kinnaird den första KFUK-föreningen i London. Rörelsen fick samma spridning som KFUM-rörelsen och 1894 kunde KFUK:s världsförbund bildas. Sverige var en av de fyra grundarländerna. KFUK:s världsförbund är idag en av världens största kvinnoorganisationer.

Vad står vi för egentligen?
KFUM står för Kristliga föreningen av unga män och KFUM står för Kristliga föreningen av unga kvinnor. 2011 ändrades dock namnet i Sverige från KFUK-KFUM till bara KFUM, M:et står nu för människor.

KFUM är en organisation med starka rötter i kristendomen, idag spelar det en mindre roll. Organisationen är som vilken ungdomsorganisation som helst i Sverige. Alla människor är välkomna i organisationen, oavsett tro. Internationellt sett är fortfarande närheten till kristendomen viktig.

Det här gör KFUM DISTRIKT Syd

Det är föreningarna som gör KFUM Distrikt Syd. Varje dag är hundratals ideella engagerade att skapa meningsfull fritid för barn och unga i Skåne och Blekinge. Aktiviteterna är många och fler kommer till hela tiden, varhelst en eller flera eldsjälar har en idé och en verksamhet som kan bli en del av KFUM. Vad brinner du för?